Jag vill ta körkort. Vad ska jag börja med?

– Börja med att gå in på www.transportstyrelsen.se och ansök om körkortstillstånd. Gäller det B-behörighet så ska du också anmäla dig och din handledare till en introduktionsutbildning om du vill övningsköra privat.

Hur många lektioner kommer jag behöva?

– Tyvärr en helt omöjlig fråga att svara på om vi aldrig åkt med dig. Däremot kan vi efter en eller ett par lektioner göra en bedömning av antal lektioner, men det är många saker som styr utvecklingen t ex hur mycket du kommer att köra hemma och hur regelbundet du kör på trafikskolan.

Dom flesta kör någonstans mellan 14-22 lektioner men det finns också dom som bara kör 8-12 lektioner likaväl som det finns dom som behöver 50-60 lektioner. Allt är normalt!

Undvik att jämför Dig med kompisarna för som i allt annat är man olika även i körkortsutbildning.

Är det svårare att köra upp som privatist?

– Nej, faktiskt inte. Provet är detsamma för trafikskolans elever som för privatister. Varför man upplever det som svårare som privatist är att man sällan vet vilka krav som ställs på en inför uppkörningen och därför är dåligt förberedd.

Håller Drivelife kvar elever för att tjäna mer pengar?

– Nej! Det skulle i så fall vara den sämsta ”reklam” och den största otjänst vi kan göra oss. Visst, vårt levebröd är eleverna men BARA dom nöjda eleverna. Vi får nya elever genom att ge våra nuvarande elever den bästa och mest prisvärda utbildning dom kan få. Inte många andra branscher är så ”rykteskänsliga” som trafikskolorna.

B-körkort hos Drivelife Örebro

Måste handledare och elev gå samtidigt på handledarutbildning?

– Nej men både handledare och elev måste gå kursen

Hur gör jag med kunskapsprov och körprov?

– Från den 1 september 2008 betraktas kunskapsprovet och körprovet för behörighet B som ett sammanhållet förarprov. Båda proven bokas samtidigt och skall utföras inom två veckor. Proven kan du boka själv på Trafikverket 0771-17 18 19. Du kan även köra upp via oss. Hur du väljer att göra är upp till dig, om du vill pröva ett körprov innan vi tycker du är klar så är det helt okej för oss och vi hjälper dig gärna att höja ribban om du skulle misslyckas.

Vad är Riskutbildning 1?

– Från och med 1 april 2009 är riskutbildningen uppdelad i två delar. Riskutbildningen 1 omfattar alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken och är en teoretisk utbildning på 3 timmar som vi har på Drivelife. Innan du kan göra kunskaps/körprov hos Trafikverket måste du ha gått Riskutbildning 1 och 2.

När behöver jag senast lämna återbud till inbokad körlektion och kurs utan att behöva betala för den?

– Återbud till inbokad körlektion på trafikskolan ska ske senast klockan 13.00 dagen innan bokad körlektion. Detta gäller även helger. Samma sak gäller för inbokad handledarutbildning och riskettan

Har ni intensivutbildning?

– Ja, det har vi. Vi försöker alltid anpassa oss efter våra kunder och vi kan planera din körkortsutbildning efter dina önskemål så att den blir mer eller mindre intensiv, Vi vet att en kompakt utbildning kostar mindre.

Har ni automatväxlad bil?

– Tyvärr har vi ingen automatväxlad bil för tillfället men om efterfrågan ökar så kommer vi att skaffa en.